-
ul. Nasienna 4, 59-220 Legnica
-
pon-pt, 8:00-15:00
Do proszków
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
-
Lejek laboratoryjny kuchenny do proszków śr.100 mm
14,99 zł z VAT -
Lejek laboratoryjny kuchenny do proszków śr.150 mm
24,99 zł z VAT -
Lejek laboratoryjny kuchenny do proszków śr.65 mm
9,99 zł z VAT -
Lejek laboratoryjny kuchenny do proszków śr.80 mm
10,99 zł z VAT
Lejki do proszków do zastosowań laboratoryjnych i kuchennych
Lejki do proszków laboratoryjne i kuchenne wykonane są z polipropylenu. Mają kształt stożkowy, taki jak klasyczne lejki analityczne. Służą przede wszystkim do przesypywania substancji sypkich. Należą do podstawowych akcesoriów w wielu laboratoriach.
Lejki do proszków – zalety
Lejki do proszków laboratoryjne i kuchenne mają kilka zalet, które sprawiają, że są popularnym wyborem w wielu zastosowaniach. Oto niektóre z nich:
- odporność chemiczna na działanie większości agresywnych substancji,
- niewielki ciężar,
- wysoka wytrzymałość na uderzenia i upadki,
- dobre właściwości przepływu (większa średnica nóżki), dzięki czemu materiały sypkie swobodnie przemieszczają się przez lejek,
- lejki do proszków są łatwe w utrzymaniu w czystości, można je również autoklawować do określonej temperatury,
- polipropylen nie uwalnia szkodliwych substancji.
Asortyment w sklepie greenlo.pl
Lejki do proszków laboratoryjne i kuchenne różnią się między sobą wielkością. Oferujemy produkty o następujących średnicach: 65 mm, 80 mm, 100 mm, 120 mm i 150 mm.