Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

 

 

Lejki do proszków do zastosowań laboratoryjnych i kuchennych

Lejki do proszków laboratoryjne i kuchenne wykonane są z polipropylenu. Mają kształt stożkowy, taki jak klasyczne lejki analityczne. Służą przede wszystkim do przesypywania substancji sypkich. Należą do podstawowych akcesoriów w wielu laboratoriach.

 

Lejki do proszków – zalety

Lejki do proszków laboratoryjne i kuchenne mają kilka zalet, które sprawiają, że są popularnym wyborem w wielu zastosowaniach. Oto niektóre z nich:

  • odporność chemiczna na działanie większości agresywnych substancji,
  • niewielki ciężar,
  • wysoka wytrzymałość na uderzenia i upadki,
  • dobre właściwości przepływu (większa średnica nóżki), dzięki czemu materiały sypkie swobodnie przemieszczają się przez lejek,
  • lejki do proszkówłatwe w utrzymaniu w czystości, można je również autoklawować do określonej temperatury,
  • polipropylen nie uwalnia szkodliwych substancji.

 

Asortyment w sklepie greenlo.pl

Lejki do proszków laboratoryjne i kuchenne różnią się między sobą wielkością. Oferujemy produkty o następujących średnicach: 65 mm, 80 mm, 100 mm, 120 mm i 150 mm.