-
ul. Nasienna 4, 59-220 Legnica
-
pon-pt, 8:00-15:00
Bagietki i łopatki do mieszania
Wyświetlanie 1–15 z 35 wyników
-
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 4×100 mm
20,52 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 4×200 mm
24,05 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 4×250 mm
30,11 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 5×100 mm
22,79 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 5×150 mm
30,11 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 5×200 mm
31,15 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 6×100 mm
30,11 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 6×200 mm
36,89 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 6×250 mm
46,21 zł z VAT -
10 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 7×100 mm
33,67 zł z VAT -
5 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 4×100 mm
10,69 zł z VAT -
5 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 4×200 mm
12,03 zł z VAT -
5 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 4×250 mm
15,05 zł z VAT -
5 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 5×100 mm
11,40 zł z VAT -
5 x Bagietka pręcik pałeczka szklana do mieszania zaokrąglona 5×150 mm
15,05 zł z VAT
Bagietki do mieszania niezbędne w każdym laboratorium
Bagietki do mieszania, zwane także pręcikami do mieszania, są niewielkimi narzędziami laboratoryjnymi używanymi do ręcznego mieszania różnych substancji w małych naczyniach laboratoryjnych. Służą do równomiernego rozprowadzenia składników w celu uzyskania jednorodnej mieszanki lub do wymieszania substancji w trakcie realizowania procesu.
Bagietki do mieszania w naszym sklepie
Oferujemy bagietki do mieszania w formie pręcików o lekko zaokrąglonych końcach, wykonanych z białego polipropylenu o długości od 15 do 30 cm. Pręciki dłuższe posiadają średnicę 7 mm (przykład), natomiast krótsze – 6 mm (przykład).
Zastosowanie
Bagietki do mieszania są szczególnie przydatne do mieszania substancji w małych naczyniach, takich jak probówki lub zlewki w celu:
- przygotowywania roztworów – używa się je do mieszania składników podczas przygotowywania roztworów chemicznych. Pomagają w rozpuszczaniu substancji stałych w cieczach lub w równomiernym rozprowadzeniu różnych reagentów,
- homogenizacji próbek – zwłaszcza w przypadku próbek zawierających różne warstwy lub składniki, które mogą się oddzielić,
- wymieszania reagentów w celu inicjacji reakcji lub przygotowania próbek do analizy.
Bagietki do mieszania pomagają w dokładnym i równomiernym mieszaniu substancji. Są również łatwe do czyszczenia i dezynfekcji po użyciu, co jest istotne w kontekście praktyki laboratoryjnej.