Bagietki i łopatki do mieszania

Wyświetlanie 1–15 z 35 wyników

 

 

Bagietki do mieszania niezbędne w każdym laboratorium

Bagietki do mieszania, zwane także pręcikami do mieszania, są niewielkimi narzędziami laboratoryjnymi używanymi do ręcznego mieszania różnych substancji w małych naczyniach laboratoryjnych. Służą do równomiernego rozprowadzenia składników w celu uzyskania jednorodnej mieszanki lub do wymieszania substancji w trakcie realizowania procesu.

 

Bagietki do mieszania w naszym sklepie

Oferujemy bagietki do mieszania w formie pręcików o lekko zaokrąglonych końcach, wykonanych z białego polipropylenu o długości od 15 do 30 cm. Pręciki dłuższe posiadają średnicę 7 mm (przykład), natomiast krótsze – 6 mm (przykład).

 

Zastosowanie

Bagietki do mieszania są szczególnie przydatne do mieszania substancji w małych naczyniach, takich jak probówki lub zlewki w celu:

  • przygotowywania roztworów – używa się je do mieszania składników podczas przygotowywania roztworów chemicznych. Pomagają w rozpuszczaniu substancji stałych w cieczach lub w równomiernym rozprowadzeniu różnych reagentów,
  • homogenizacji próbekzwłaszcza w przypadku próbek zawierających różne warstwy lub składniki, które mogą się oddzielić,
  • wymieszania reagentów w celu inicjacji reakcji lub przygotowania próbek do analizy.

 

Bagietki do mieszania pomagają w dokładnym i równomiernym mieszaniu substancji. Są również łatwe do czyszczenia i dezynfekcji po użyciu, co jest istotne w kontekście praktyki laboratoryjnej.